This is some text inside of a div block.

Ze zijn er weer: de Tarocco bloedsinaasappels

15/1/21

Kom met Landwaart Culinair gezond de koude dagen door en geniet van de Tarocco bloedsinaasappels!

Tijd voor Tarocco bloedsinaasappels

Van januari tot en met maart is het dé tijd voor de Tarocco bloedsinaasappels. Deze sinaasappels zijn echte vitaminebommetjes. De vruchten bevatten boordevol vitamine C en kalium, wel 20% meer dan gewone sinaasappels. Verder zijn ze eenvoudig te schillen en hebben ze geen tot weinig pitjes. De Tarocco’s hebben mooi zacht vruchtvlees, zijn aromatisch en hebben een perfect zoet/zuurbalans.


De Tarocco bloedsinaasappels zijn weer te koop bij Landwaart Culinair.

Vulkaan Etna

De Tarocco bloedsinaasappels komen uit Sicilië. Het geheim van de Tarocco bloedsinaasappels is vulkaan de Etna. De vulkaan is beroemd vanwege zijn vele uitbarstingen en lavastromen. De grond is door die vulkaanuitbarstingen erg vruchtbaar. De as die over het land is neergedaald, is namelijk rijk aan mineralen. Ook is het klimaat perfect voor de groei van de sinaasappels. Dat maakt het gebied uniek.

Veelzijdig product

De Tarocco bloedsinaasappels zijn heel veelzijdig. Zo zijn ze heerlijk in een frisse salade en als slowjuice. Ook onze patissiers weten wel raad met deze soort bloedsinaasappels. Zo verwerken zij de vruchten in desserttaarten en gebakjes.

Meer nieuws

Ontdek het laatste nieuws over wat Landwaart heeft te bieden en lees nieuws over onze klanten.