Nieuws

Unieke samenwerking De Nederlanden en Landwaart Culinair

18/3/20

Opwarmmaaltijden op sterrenniveau

Om toch aan het werk te blijven, slaan sterrenrestaurant De Nederlanden en Landwaart Culinair de handen ineen. Het team van De Nederlanden kookt opwarmmaaltijden - uiteraard op sterrenniveau - en verkoopt deze gerechten in de winkel van Landwaart Culinair.

'Iedereen wordt hier een beetje beter van'

Wilco Berends, eigenaar en chef-kok van De Nederlanden, staat in de winkel in Maartensdijk om het één en ander toe te lichten. "Het is natuurlijk waanzinnig om dit op deze manier voor elkaar te krijgen. Dat wij met onze mooie, verse spullen weer anderen blij kunnen maken. Op deze manier kan bijvoorbeeld de visleverancier nog steeds zijn vis aan ons verkopen. Uiteindelijk wordt iedereen hier een beetje beter van", aldus Berends.

Grietfilet met shiitake en ansjovisboter.

Mes snijdt aan twee kanten

Wim Landwaart vult aan: "Niemand kan nu uiteten gaan. Het mes snijdt aan twee kanten. Zo help ik Wilco met het verkopen van zijn gerechten vanuit mijn winkel en voor mij is het leuk dat er weer nieuwe klanten naar onze winkel komen."