Nieuws
HACCP Certificaat Ontvangst
Eelco Landwaart
February 2, 2018

HACCP Certificaat Ontvangst

Ook dit jaar weer ontvangt Landwaart AGF het HACCP Systeemcertificaat.

HACCP: Hazard Analysis Critical Control Points

Landwaart Culinair stelt voedselveiligheid altijd voorop en heeft ook dit jaar weer het HACCP Systeemcertificaat ontvangen.

Om de 3 maanden voert Landwaart AGF uitgebreide checks uit om zo de voedselveiligheid te garanderen.

Het HACCP systeemcertificaat is toepasbaar op het gebied van de productie en transport van:

  • gesneden panklare groente
  • gesneden rauwkosten
  • rauwkosten met dressing
  • kant en klare maaltijden
  • kant en klare soepen
  • sappen
  • taarten

Dit certificaat is afgegeven op basis van het HACCP certificatieschema vastgesteld door het Centraal College van Deskundigen HACCP, conform het Certificatie Reglement van MPS-ECAS.

HACCP: systeemcertificatie Landwaart AGF B.V.

Wat is HACCP?

HACCP is geen norm met bijbehorende eisen, maar een systeem waarmee bedrijven zelf aangeven waar en in welke fase van de productie / distributie er gevaren voor de gezondheid van de consumenten zouden kunnen ontstaan. Bedrijven dienen dit systeem toe te spitsen op hun eigen situatie. Er wordt vooral gekeken naar het basisvoorwaarde-programma.

Samengevat kan worden gezegd dat HACCP staat voor:

  • een certificaat van een systeem dat voedselveiligheid garandeert
  • risico's voor voedselveiligheid uitsluiten
  • opgelegd vanuit de wet- en regelgeving
  • de HACCP-richtlijnen vallen onder toezicht van het Centraal College van Deskundigen (CCvD)

...

Recente artikelen
HACCP Certificaat Ontvangst

Ook dit jaar weer ontvangt Landwaart AGF het HACCP Systeemcertificaat.

Eelco Landwaart
February 2, 2018
Van groente speciaalzaak, naar een culinaire verrassing!

Wat in 1987 begonnen is als groente- en fruitspeciaalzaak, is in 2017 uitgegroeid tot een culinaire verrassing.

Wim Landwaart
February 2, 2018